Őrizetbe vették a rendőrök a támadókat, akik otthonában bántalmaztak egy 88 éves asszonyt.

Bűnügyi őrizetbe vették a rendőrök azokat a támadókat, akik kazincbarcikai otthonában bántalmaztak egy 88 éves asszonyt.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 20 éves L. Attilával és a 31 éves Sz. Márkkal szemben.

A kazincbarcikai gyanúsítottak 2017. január 4-én a hajnali órákban bementek egy kazincbarcikai hétvégi ház udvarára, majd betörték a bejárati ajtót. A zajra felébredő 88 éves nőt a gyanúsítottak egyike bántalmazta, míg társa a házban értékek után kutatott. A nyugdíjas segélykiáltására azonban a támadók értékek nélkül elmenekültek.

A rablás kísérlet elkövetői közül a rendőrök Sz. Márkot négy órán belül azonosították és elfogták, míg a hatóság elől elrejtőzött társát, L. Attilát az esti órákban fogták el az egyenruhások.

A terhelteket kihallgatásukat követően a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette és a nyomozók előterjesztéssel éltek előzetes letartóztatásuk indítványozására is az illetékes járási ügyészségen.